Dranken Groothandel
Prik&Tik De Bierhal
Ne Flierefluiter
Te Huur
Nieuws

Horeca: Voorstelling

Hoe werkt zo’n groothandel in horeca nu eigenlijk? 

De meesten onder ons staan hier niet bij stil, maar hier komt een hele organisatie aan te pas.  Eerst en vooral moeten we zorgen dat we zelf goederen in stock hebben om te verkopen. In principe zijn we ook maar tussenpersoon, net als de uitbaters, tot de consument deze nuttigt.  Daarbij moeten wij rekening houden met houdbaarheidsdata, en moeten we 48 tot 52 uur op voorhand bestellen bij onze leveranciers, en rekening houden met vaste leverdagen.  Als onze leverancier komt leveren wordt hij gelost en krijgen al deze producten een vaste plaats in onze magazijnen, waarna ze naderhand verder verhandeld worden naar de uitbatingen. 

Dagelijks staan hier 4 sterke mannen paraat om dat lekkers in de uitbatingen te leveren.  Als de bestellingen binnenkomen op het bureel (fax, e-mail, telefonisch)  wordt daar een leveringsbon van gemaakt. Deze gaat naar het magazijn, waar de goederen worden klaargezet door de magazijnier.  Vervolgens worden de wagens geladen, en rijden deze naar de klanten toe om de voorraad aan te vullen, en het leeggoed terug mee te nemen.  Bij aankomst bij Brij. Fisser, worden deze wagens weer gelost en dienen de desbetreffende lege bakken en vaten op de juiste paletten gestapeld te worden.