Dranken Groothandel
Prik&Tik De Bierhal
Ne Flierefluiter
Te Huur
Nieuws

Ne Flierefluiter

In 1982 broeide er iets bij Peter Vissers, hij was al 13 jaar biersteker, en voelde in z’n rug dat er nood was naar iets nieuws.

Volgens Peter was er nood aan een pittig blond bier dat iets straffer was dan de gewone pilsbieren. Van streekbieren was er toen nog geen sprake, er zijn er naderhand wel veel gevolgd, maar bij de eerst was hij toch weer. Peter ging op zoek naar een recept en naam. Via NDDB (nat. Dienst voor de debiet van bier) later BSB (Belg. Dienst voor de serveerkunst van het bier) waar hij een voortrekkersrol in speelde, maar dat is een ander verhaal, kwam Peter in contact met Theo Vervloet van brouwerij De Smedt uit Opwijk, bekend van Affligem, Postel, ed. Deze zag wel een markt voor dit bier en samen kwamen ze tot een akkoord. De Smedt ging voor Peter zijn bier brouwen. Maar toen moest er nog een naam komen. Peter was een getogen Westelnaar en ging dus op zoek op eigen bodem. Zo kwam hij via Pros Leemans bij de oude spotnaam van de westelnaren FLIEREFLUITER terecht.  Sinds 2012 word Ne Flierefluiter bij brouwerij Anders uit Halen gebrouwen.

In Mei 1982 was het zover, NE FLIEREFLUITER werd officieel boven de doopvond gehangen en geboren was deze. Aanvankelijk was het een blond “doordrinkbier” van 7 % vol alc, afgevuld in flesjes van 25cl. Sinds 2003 is deze levensgenieter gegroeid, het is een volwassen degustatiebier geworden, van het tripeltype, met een alcoholgehalte van 8,5 % vol. alc. En afgevuld in 33 cl. Of 75 cl. Flessen. Sindsdien verdient, meer dan terecht, dit bier de titel van een rasechte blonde tripel. Deze tripel van hoge gisting heeft een heel aangenaam boeket van fijne aromatische hopbloemen waardoor je in de royale afdronk vooral een typerende hoppige bitterheid smaakt. De hergisting op de fles geeft aan Ne Flierefluiter die extra dimensie waardoor het echt genieten wordt van dit zijdezacht mondgevoel.

Sinds 2000 is er ook Flierefluiter jenever verkrijgbaar in stoopjes van 70 cl of flessen van 1l. Dit is een oude jenever van 35 % alc. Vol. Ook dit aangenaam graanwater laten we elders maken, het is dus niet zelf gestookt, zoals dit genoemd wordt.


Met de viering van het 100-jarig bestaan van het Kasteel van gravin Jeanne de Merode in Westerlo is er ook een donkere variant "Eeuwling" op de markt gekomen.  Deze donkere variant heeft ook alcoholgehalte van 8,5 % vol. alc. en is tevens in flessen van 33cl en 75cl verkrijgbaar.


Ne Flierefluiter is een echte levensgenieter voor de betere momenten des levens en is ideaal om in goed gezelschap te drinken. Maar let op, laat u vooral niet op het verkeerde been zetten door zijn schalks karakter; deze jongen barst van de klasse!

Bezoek de pagina van "Ne Flierefluiter" ook op Facebook! Bezoek de pagina van "Ne Flierefluiter" ook op Facebook!