Bier

Meer dan 300 verschillende bieren

Een paradijs voor de bierliefhebber

Bij Prik&Tik Geel-Westerlo in Zammel heet niet zomaar ook ‘Prik&Tik De Bierhal’. Bier kopen bij deze drankenhandel is een belevenis! Je vindt er natuurlijk de pilsbieren van de grote merken, zoals Jupiler, Maes, Stella Artois, Cristal … maar ook heel wat varianten in lichte en zware biersoorten. We verkopen belgische bieren, maar ook bieren uit het buitenland. Per stuk, of vaak ook per bak of op vat. Ontdek er eentje dat je nog nooit hebt geproefd! Prik&Tik Geel-Westerlo is gespecialiseerd in Belgische bieren: wij kunnen de meeste speciale bieren die niet in voorraad zijn voor jou bestellen. 

Bieren

Een bak pintjes, zoals we zeggen

Pils is een bier van lage gisting (Alc. 4,5 - 5,2 % Vol), lichtgoudkleurig en een stevige, bittere hopsmaak. Ale (Alc. 5 % Vol.) is niet veel zwaarder, en is een bier dat gebrouwen wordt in Engelse stijl. Voor een pale ale wordt overwegend bleke mout gebruikt. Indian Pale Ale of IPA, met een licht zurige en stevige hopsmaak. Onze budgetvriendelijke Prik&Tik-pils al geproefd? Ook amber bier zoals De Koninck (een ‘bolleke’) of Palm hebben we in huis.
 

Genieten van een trappist of abdijbier

Trappist

Bier dat wordt gebrouwen door paters cisterciënzers, en dus slechts in zes abdijen in België (Achel, Chimay, Westmalle, Westvleteren, Orval, Rochefort), twee in Nederland (Zundert, La Trappe), een in Oostenrijk (Engelszell), een in de VS (Spencer) en een in Italië (Tre Fontane). Buiten Westvleteren hebben we die allemaal in huis.

Abdijbier

Bieren met kloosterlijke afstamming, bv. een trappistrecept dat niet meer door paters wordt gebrouwen, bv. Sint-Bernardus, voor Westvleteren, of dat in kloosters is gevonden, zoals Ename, Grimbergen, Tongerlo, Maredsous, Leffe, Lachouffe, Floreffe, Affligem, Augustijn, Maredsous, Postel, Ramée, St Feuillien, Steenbrugge, Ter Dolen, Tongerlo.

Tripel

Tripel is een zwaar bier, met een hergisting op fles. Een sterke pale ale, met hogere koolzuurgehalte, met Westmalle Tripel als grote voorbeeld. Blond en amber. Hij heeft meestal een sterke moutige en/of hopbittere smaak. 

Streekgebonden speciaalbieren

Ontdek ook een groot aanbod van Belgische streekgebonden speciaalbieren, zoals Gageleer, Duvel, Gust of Sloeber.

Biertje proeven in onze winkel?

Met regelmaat van de klok organiseren we in de winkel tastings en evenementen. Bekijk onze lijst van geplande evenementen in onze winkel.

Ontdek de tastings en evenementen

Eens iets anders?

Bij Prik&Tik Geel-Westerlo kun je ook heel wat andere soorten bier kopen. Lambiek, bijvoorbeld, dat ontstaat door spontane gisting met wilde gisten uit de buitenlucht, met specifieke gerst, tarwe en oude hop in eikenhouten vaten (Alc. 5 - 8 % Vol). Voor geuze worden verschillende lambieken gemengd. Echte geuze, zoals oude geuze van Boon, wordt niet gefilterd of gezoet. Liever een zoeter fruitbier? Dat is een bier waarbij vlak voor het gisten fruit(sap) van kersen (zoals kriekbier van Belle Vue), perziken, frambozen, aardbeien, bananen of appel (zoals Lindemans Apple) wordt toegevoegd, dat dan mee fermenteert. 

Lambik bier

(Bijna) zonder alcohol

Alcoholvrij bier, zoals Jupiler 0,0 %, Hoegaarden 0,0 %, Carlsberg 0,0 % of Maes 0,0 %, is bier met maximaal 0,1 % alcoholgehalte, zo’n 50 keer minder dan een gewoon pilsbier. ‘Alcoholarm’ bier mag niet meer dan 1,2% alcohol bevatten.

Ne Flierefluiter: Eentje van het huis!

Brouwerij Fisser van deze Prik & Tik-familie maakt ook haar eigen streekbier: Ne Flierefluiter. In drie heerlijke varianten: Westelse tripel, donkere Eeuwling en een IPA.

Alles over Ne Flierefluiter

Assortiment

Bij Prik & Tik Zammel kan je heel wat bieren vinden. Een lijst van onze bieren in de kijker (uitgebreider aanbod in de winkel):

Merken (A-Z)


T

  • Tongerlo

Een cadeau voor een bierliefhebber?

Ruime keuze aan geschenkmanden bij Prik & Tik!

Stel het ideale biercadeau samen

Helemaal mee, als eerste!

Nieuwe producten, voordeelacties en aanbiedingen, proefsessies om naar uit te kijken … Schrijf je in voor de Fisser-nieuwsbrief, speciaal voor liefhebbers van een lekker, vol glas!