Ne Flierefluiter

3 Westelse streekbieren

3 Westelse streekbieren

Ne Flierefluiter is een Kempisch streekproduct van brouwerij Fisser, geïnspireerd door de geschiedenis van Westerlo. De eerstgeboren Flierefluiter werd in 1982 voor het eerst geschonken. Maar eigenlijk ook al eerder, want deze tripel wordt gebrouwen volgens een recept dat na het sluiten van de plaatselijke brouwerij onder het stof verdwenen was.

Hoe werd de naam ‘Ne Flierefluiter’ bedacht? In de geschiedenis heeft er altijd een zekere naijver bestaan tussen Westerlo en haar omliggende gemeenten. In de tijd van het oeroude Kempische recept van vorige eeuw werd Westerlo ‘ 't achterwerk van Brussel' genoemd. Zijn inwoners waren 'flierefluiters'. In Westerlo woonde immers de adellijke familie de Merode in het kasteel en men gebruikte er een voornaam taaltje. 

Ne Flierefluiter, dat is dus iemand met een goed gevoel. En vandaag ook een bier met een goed gevoel, dat proef je. Net als zijn typische fruitige aroma’s, dankzij de hoge gisting en hergisting op fles. Santé, op je gezondheid!

Ne Flierefluiter - goudblond streekbier

Ne Flierefluiter - Westelse tripel

De eerste Flierefluiter is een blond tripelbier met louter pilsmout. De bloemige toets komt van de bitterhop en twee Europese aroma-hopsoorten. Je geniet van een royale, moutige nasmaak en met wat hoppige bitterheid. - Alc. 8,5 % Vol.

Ne Flierefluiter - Eeuwling: donker streekbier

Eeuwling - Donkere Flierefluiter

In 2002 werd ter ere van het honderdjarige bestaan van het kasteel van gravin Jeanne de Merode, het huidige Westelse gemeentehuis, ook een donkere variant, ‘De Eeuwling’, op de markt gebracht. Een heerlijk donker bier met zoetere toetsen dankzij drie soorten gekarameliseerde mout, en drie soorten hop, met kandijsuiker. Ook een prima bewaarbier met positieve smaakevolutie. - Alc. 8,5 % Vol.

Ne Flierefluiter - Hop! Hop! Hoera!

Hop! Hop! Hoera! - De IPA van Ne Flierefluiter

De Flierefluiterbrouwers geloven in “bitter in de mond maakt het hart gezond”. Sinds 2016 brouwen ze daarom de meest bittere, blonde IPA (‘Indian Pale Ale’) van Flierefluiter. Met heel wat hopsoorten: eerst Tomahawk, Cascade, Saaz, Amarillo in het brouwsel, daarna (dry hopping zoals een IPA vraagt) extra Amarillo en Hallertau Blanc. Een lekkere dorstlesser, best bij 6°C geserveerd, in een Flierefluiterglas. - Alc. 5,8% Vol.

Flierefluiterfan?

Blijf op de hoogte van alle Flierefluiter-nieuwtjes via onze Facebook-pagina:

Volg Ne Flierefluiter op Facebook

Een cadeaumand vol Flierefluiter?

Alle varianten van Ne Flierefluiter voor streekbierliefhebbers!

Bestel het ideale geschenk voor bierfans

Bezoek de Merode

"Laat je leiden langs kastelen en abdijen" is de slogan van landschapspark de Merode.

Samen met een aantal andere streekproducten en partners maakt Ne Flierefluiter deel uit van dit collectief die het gebied van de Merode en zijn lokale specialiteiten in de kijker wilt zetten. Ontdek het mooie Merode-gebied en alle activiteiten op de website van de Merode. 

Meer op de website van "de Merode"

Logo De Merode Landschapspark

Helemaal mee, als eerste!

Nieuwe producten, voordeelacties en aanbiedingen, proefsessies om naar uit te kijken … Schrijf je in voor de Fisser-nieuwsbrief, speciaal voor liefhebbers van een lekker, vol glas!